Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Výborný článek R^R^

0 0
možnosti
Foto

Abychom se mohli déle těšit. :-)

0 0
možnosti
LK

Časové určení křesťanských Velikonoc vychází z těch židovských (13. Nissan) a také proto spojování slavností pouštního kmene se středoevropskými jarními svátky je celkem spekulativní.

0 0
možnosti
VV

Take jsem se divil a dekuji za vysvetleni. Ony ty pozdni velikonoce maji neco do sebe. Deti budou moci hledat co jim zajicek nadeli mozna uz pod rozkvetlymi stromy. Pod snehem sw to hleda hur.

1 0
možnosti
Foto

Velikonoce nejsou jen ta neděle (nebo pondělí). Jde o celý týden, tzv.Pašijový (jednotlivé dny mají pěkně barevné názvy ;-))

1 0
možnosti
MS

Jak se to vezme. V nejužším slova smyslu je to Bílá sobota + velikonoční neděle, v o něco širším včetně velikonočního tridua (od Zeleného čtvrtku), ale doba velikonoční trvá 50 dní až do letnic.

1 0
možnosti
Foto

Vyčerpávající článek na toto téma. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 597x
Zabývám se popularizací astronomie a příbuzných věd v instituci zvané Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy, takže jsem vlastně učitel bez povinnosti zkoušet, známkovat a udržovat kázeň. Učím fyziku na gymnáziu, kde čelím všem těm povinnostem, od nichž jsem na hvězdárně osvobozen. Kromě fyzikálního pohledu na svět mě zajímá hlasitá hudba (od pankáčů po Šostakoviče), objevování soudobé hudby (tzv. vážné), divadlo, opera, výtvarné umění a historie.