Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že je to jednoduché" 1. září je letos pátek, no a jim se nechce v pátek do školy. Tak budou protestovat. No.

0 0
možnosti

Vážený pane Chaloupko, škola začíná, pro Vaši informaci, 4. září.

0 0
možnosti

Dříve pokrok zajišťovali starosta, farář a učitel. Následně byli shledání naopak, jako brzdy pokroku. Starosta je nyní zavalen papíry a čeká, zda bude zatčen za nesprávné využití dotací. Farář je tmář archetyp, tedy se mu ani nechodí na pohřeb. Učitel je stálice ! V tom, že je stále chudý - nicméně se o něm stále mluví, jako o záruce vzdělanosti mládeže ! Má taky nové místo - Taky bojuje s papíry a vede novodobý zápas o sortiment školního bufetu ! ... :-)

2 0
možnosti

už aby se začalo vyučovat přes internet

1 0
možnosti

J11a18n 30V33e18s70e27l53ý

2. 8. 2017 9:32

A sakryš! Mám tedy s vyučováním přes internet přestat, abych mohl začít?;-)

3 0
možnosti

Dobrý den pane Veselý, mám na to názor, který vás asi nepotěší, ale protože ho podám co nejslušněji dovedu, tak se snad neurazíte. On to navíc téměř jistě nebude váš případ, vy budete odborník, který své práci rozumí. Ale většina co vyjdou z "pajdáků" takoví nejsou. Aby si učitel, především středoškolský, zasloužil průměrný plat, nebo dokonce vámi zmiňovaný dvojnásobek, musel by skutečně učit. A pod tím si představuji předávat znalosti a zkušenosti, být mistr svého oboru, to co učí musí zvládat na jedničku. A i životní zkušenosti jsou důležité, zabývat se praxí. Nejdříve si projít sám školou života a teprve pak jít učit. Pokud toho "ucho s čerstvým diplomem" ví jen o málo víc než student, kterého má vyučovat, pokud jenom papouškuje učebnice, tak je to k ničemu a úroveň výuky a celkových znalostí klesá. Je třeba zvednout úroveň učitelů a neudělá se to zvýšením platů. Musí přestat platit: "moc toho neumíš a chceš mít diplom, běž na pajdák". Obor učitelství se musí naopak stát elitní školou, jen pro ty nejlepší, kteří po studiu musí jít do praxe a dál se vzdělávat. A pak si dvojnásobek průměrné mzdy jistě zaslouží, protože budou předávat vědění dál, celková úroveň vzdělanosti národa bude vzrůstat (nebo aspoň přestane klesat, to by stačilo) a to bude prospěšné pro všechny. Takže to chce změnu i jinde než v platových výměrech.

1 1
možnosti

J64a95n 75V33e15s23e83l79ý

2. 8. 2017 9:30

Vážený pane Andrýsku, takový názor má spousta lidí. Máte jej nějak osobně podložený zkušeností? Podle toho, co vidím kolem sebe vím, že se mýlíte. Většina středoškolských učitelů je přesně takových, jaké žádáte. Navíc ještě umí, protože to je stejně důležité jako znalosti, své žáky motivovat a zaměřit správným směrem, což je možná ještě důležitější než znalosti. Učitel nemá to co učí zvládat na jedničku. Musí svůj obor ovládat s rezervou nad to, co učí. A většina učitelů zvládá. I začínajících. Pokud učí obor, který vystudovali. Situace je ale taková, že, když fyziku učí zeměpisář, je ještě v podstatě výhra. Čili mělo by se přidat nejen na výměrech, ale hlavně školám, aby si mohly dovolit zaměstnávat dostatek aprobovaných učitelů. To už se ale pouštím do utopií.

Se "zájemci" o studia pedagogických fakult se to v mnoha případech má opravdu tak, jak píšete. Je otázka, zda opravdu s tímto přístupem dostudují. Nebudu jmenovat pana docenta, který přiznal, že v případě některých absolventů by byl rád, kdyby učit nešli. V tom Vám dávám za pravdu. Ale v současném společenském klimatu ty nejlepší středoškoláky jinak než vidinou dobře placeného povolání nepřilákáte. Tím se musí začít. Kvalitní absolventi studia učitelství (zdaleka se nezískává jen na pedagogických fakultách) pak zvednou prestiž povolání a přilákají k oboru další. Tato spirála vede nahoru a to je ta změna jinde než v platových výměrech, po které voláte. Nepřijde hned. Jde tady o investici do budoucnosti (zní to dostatečně otřepaně, že), neboť v minulosti jsme něco hrubě zanedbali. Tvrdím, že učitelé nejsou chudí, ale že jejich práce je neadekvátně ohodnocena. A když to tak necháme s odůvodněním, že si to ti současní nezaslouží, povede ta spirála jen dolů.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS